Fortjent pris til Grand Selskapslokaler - BOB BBL

Fortjent pris til Grand Selskapslokaler

Ærverdige Grand Selskapslokaler i Bergen mottok torsdag Eiendomsprisen for 2019 – for sitt omfattende restaureringsarbeid. Lokalene i Handelens og Sjøfartens hus, som ble ferdigstilt i 1931, ligger et storslagent bygg med generøse romlige kvaliteter. Under restaureringen har det blitt lagt vekt på å videreføre lokalenes historie og kvaliteter.


MOTTOK PRISEN: (Sett fra høyre) Christian Evje Olsen, Cecilie Fasmer Stang og Gunnar Thorbjørnsen (fra GAT Bygg & Eiendom) mottok prisen på vegne av huseierne – som er Norwegian Hull Club, Bergen Rederiforening og Bergen Næringsråd.

Det har vært viktig å beholde de fine detaljene fra den gang – samtidig som lokalene har blitt restaurert og oppgradert til en moderne standard. Det har vært en tanke utfordrende å få dette til, uten at det skulle gå på bekostning av eksisterende kvaliteter ved lokalene. Men tildeling av Næringseiendomsprisen er en bekreftelse på at vi har lykkes.

Det sier Christian Evje Olsen fra BOB Eiendomstjenester og rådgiving. BOB har sammen med GAT Bygg & Eiendom hatt ansvar for prosjektadministrasjonen. Interiørarkitekt for prosjektet har vært Cecilie Fasmer Stang fra CS Interior Design.
BOB har i en årrekke levert drifts- og forvaltningstjenester til Handels og Sjøfartens hus, og var således en naturlig samarbeidspartner når behovet for prosjektadministrasjon dukket opp.

Grand har blitt rehabilitert teknisk og interiørmessig, og det vil si at det har vært gjennom en fullstendig «make-over», der marmorgulv er slipt, intrikate panelvegger er tatt ned og satt opp igjen, nye anretningskjøkken er installert. Bygget har fått innlemmet en ny heis gjennom tre etasjer, nye publikumstoaletter, nytt ventilasjonsanlegg og nye ledningsføringer i vegger og gulv. Grand har etter renoveringen blitt høyteknologisk lokaliteter som svarer på dagens krav til funksjonalitet, kamuflert bak en fasade av dyktig utført puss og tidsriktige farger. Under gedigne heltregulv, bak de gamle kassettveggene og i de imponerende himlingene er det gjemt moderne fasiliteter.

I juryens begrunnelse for pristildelingen heter det bl.a.:

Når juryen har valgt å hedre dette prosjektet, er det fordi det insisterer på å ta vare på kvaliteter og klarer å dyrke lokalt håndverk og lokale ressurser på en måte som forvalter en kulturarv for fremtiden. Og dere må stå klare for å gjøre det igjen om 88 år, for nye tider må igjen og igjen bli minnet på at vi sammen forvalter en kulturarv gjennom vår byggutvikling.

Vil du se hvor fint det har blitt på Grand? Flotte bilder finner du her.  Du kan også se en video her

Det er selskapet De Bergenske som driver Grand Selskapslokaler.

PYNTET TIL FEST: Store festsal etter restaureringen. Fresco maleriene i store festsal er malt av Arne (Wallem) Lofthus (1881–1962). (Foto: Dag Hjarrand)

 

BOB BBL
Nygårdsgaten 13, Postboks 7280, 5020 Bergen – Orgnr: 948 383 268
Telefon: 55 54 74 00 | E-post: kundesenter@bob.no

Vakttelefon BOB Befas AS: 977 57 855


Åpningstider: Kundesenter: Mandag-fredag kl. 09:00-15:00 - Resepsjon: Mandag-fredag kl. 08:00-16:00
Les mer om personvern og cookies

Webdesign og publiseringsløsning fra Argo Internett AS