BOB er første partner på e-fotballaget - BOB BBL

BOB er første partner på e-fotballaget

Bildet: E-sport-spiller Andreas Rasmussen flankert av Camilla Schütz fra SK Brann (t.v.) og Anna Silje O. Andersen fra BOB.

Som de fleste kjenner til har Brann signert to dyktige spillere til klubbens nystartede e-fotballag som skal delta i den nasjonale eSerien som starter 9. april.
BOB BBL er en etablert partner som gjennom mange år har samarbeidet tett med Brann på mange områder. Slik begrunner de valget om å kaste seg på e-sportbølgen også: 
- Da muligheten til å bli den første e-sportpartneren til Brann dukket opp, kunne vi rett og slett ikke takke nei. Her var det bokstavelig talt bare å hive seg rundt og komme først på matchballen.

Det sier Anna Silje O. Andersen, konserndirektør Kommunikasjon og Kundeopplevelser i BOB BBL. Hun fortsetter:

- Det at Brann har så stor tro på e-sport som konsept, gjør oss trygge på at vi har tatt et riktig valg. E-sport er i eksplosiv utvikling både internasjonalt og nasjonalt. Det blir derfor spennende å være med på denne satsingen sammen med Brann, sier hun.
- Vi mener det er riktig av Brann å inkludere e-sport i sin satsing, og vi tror at vi sammen når ut til flere gjennom denne utvidelsen, påpeker Anna Silje O. Andersen.

Å bygge fellesskap er viktig

- Både Brann og BOB har «offensiv» som en del av sitt verdisett. Det gir et godt utgangspunkt for det nye samarbeidet, sier Erik Yri Engelsen, markedssjef i BOB.
- Det å få lov til å være med helt fra starten når den nye e-sportserien «sparkes» i gang blir utrolig spennende. Aktivering av samarbeidet er viktig for oss, og på sikt ønsker vi blant annet å invitere våre unge medlemmer til egne spillkvelder på BOB-huset, fortsetter Engelsen.

Anna Silje O. Andersen påpeker viktigheten av å bygge fellesskap:
- En sentral målsetting med samarbeidet er å øke både kjennskapen til, og kunnskapen om, BOB i den yngre målgruppen. BOBs visjon er å «bygge felleskap», og BOB ønsker at også de yngre medlemmene skal bli bedre kjent med boligbyggelaget og oppleve selskapet som relevant.
- Vi tror at det å gå inn i e-sport sammen med Brann vil bidra til å nå ut til de yngre. Vi har mange unge medlemmer i dag, og ønsker at de i enda større grad skal oppleve å være en del av BOB-familien. Vi tror at det å være en offensiv og engasjert samarbeidspartner for Brann vil bidra til nettopp det. Vi gleder oss til e-sportsatsingen sammen med Brann, sier Andersen.

Skal nå et yngre publikum

Kommersiell leder i Brann, Camilla Schütz, forklarer at Brann er nysgjerrige på hvordan klubben kan finne sin plass innenfor E-sport som så mange er opptatt av.
- E-sport engasjerer et yngre publikum enn flertallet av dem som følger Brann ellers, og vi håper at en egen satsing på e-fotball og vår deltakelse i eSerien vil påvirke interessen rundt Brann blant den yngre garde i enda mer positiv retning, sier hun.
Schütz er svært glad for at akkurat BOB vil ta del i dette samarbeidet, og mener det både er helt rett og offensivt at de vil utvide sitt samarbeid til å også gjelde e-sport.   

Dette er Branns e-sportlag:

Branns esport-lag i 2019 består av Anders Rasmussen (21) og Erland Lie Bjørneberg (18).
Rasmussen kommer fra Egersund, men er bosatt i Bergen og studerer på BI. Han er på landslaget i FIFA etter å ha vunnet NM i FIFA i fjor høst der premien var landslagsplass. I vinter signerte han kontrakten som gjør ham til Branns aller første E-sport-spiller.
I forbindelse med FIFA-turneringen Brann arrangerte i samarbeid med Playwell 10. februar, ble det lokket med en plass på Branns E-sportlag til en av deltakerne som både viste spill på høyt nivå, som hadde den rette personligheten og fremsto som en passende partner til Anders Rasmussen.
Erland Lie Bjørneberg vant turneringen, og innrømmer at han deltok i håp om å bli en del av Brann-laget.

Dette er e-sport:

E-sport er konkurranserettet dataspilling innenfor organiserte rammer med profesjonelle e-sportutøvere. Det er verdens raskest voksende sport, og her i landet er over 400.000 personer allerede engasjert.
Norges Fotballforbund har etablert landslag, flere og flere klubber signerer spillere og etablerer egne lag, og interessen både fra sponsorer og media er sterkt økende.
I Norge er det hver måned flere hundre tusen aktive spillere i fotballspillet FIFA 19. Over 150.000 nordmenn konsumerer e-sport over plattformen Twitch hver eneste dag.
Twitch er en direktesendt videostrømmingsplattform, som eies av Amazon.com. Plattformen fokuserer hovedsaklig på direktestrømming av videospill og lignende fra frivillige brukere.
Norsk Toppfotball, Discovery Networks Norway og Good Game har etablert Eserien 2019 som består av 18 norske fotballklubber som hver har et lag bestående av to spillere.
Denne våren blir det arrangert kvalifiseringsspill, gruppespill og sluttspill – med sistnevnte arrangement helgen 25. til 26. mai.

Spillerne deltar bl.a. i respektive klubbers drakter. Eserien blir en offisiell ligakvalifiserings-event i FIFA Global Series. Deltagende spillere mottar poeng for å kvalifisere seg til FIFA eWorld Cup.

BOB BBL
Nygårdsgaten 13, Postboks 7280, 5020 Bergen – Orgnr: 948 383 268
Telefon: 55 54 74 00 | E-post: kundesenter@bob.no

Vakttelefon BOB Befas AS: 977 57 855


Åpningstider: Kundesenter: Mandag-fredag kl. 09:00-15:00 - Resepsjon: Mandag-fredag kl. 08:00-16:00
Les mer om personvern og cookies

Webdesign og publiseringsløsning fra Argo Internett AS