Et annerledes julebord - BOB BBL

Et annerledes julebord

Julesamvær med Albatrossen Ettervernsenter

BOB-direktør Terje Walter Gilje og daglig leder i Albatrossen, Jan Atle Solheim.

Nylig var det duket for Albatrossen sitt årlige julesamvær for ansatte, frivillige, deltakere og samarbeidspartnere. Albatrossen feiret i tillegg 15 år, og BOB har i åtte år har bidratt og støttet dem økonomisk. BOBs direktør, Terje W. Gilje fortalte om hvorfor BOB valgte å støtte akkurat Albatrossen. - Vi vil at BOB skulle bidra mer til lokalsamfunnet. Utbyggingen i Damsgårdssundet og ønsket om at dette skulle bli «morgendagens bydel», for flere enn dem som skulle bo og jobbe i prosjektene, var også en årsak til at man valgte Albatrossen Ettervernsenter, sa han i en tale under julesamværet.

Albatrossen er et helhetlig høyterskeltilbud, et ettervernsenter som hjelper rusmisbrukere under og etter LAR-behandling. Det kanskje viktigste tilbudet er det sosiale nettverket, arbeidstreningen og støtten i hverdagen. En av erfaringskonsulentene Arild fortalte meg hva Albatrossen har betydd for hans rehabilitering og han sier at de reddet livet hans. De ansatte blir beskrevet som en familie og som ofte strakk seg enda lenger enn de måtte, og hvor fikk deltakerne til å føle seg som helt vanlige mennesker.

Å ansette tidligere rusmisbrukere som erfaringskonsulenter mener de er en suksessfaktor for å hjelpe rusmisbrukere tilbake til et vanlig liv. Å møte mennesker med likeverd, respekt og forståelse er viktig, og for en gruppe som ofte blir møtt med fordommer og stigma, vil et slikt senter være redningen for mange. Man får også hjelp til hverdagslige ting, som kanskje er selvsagt for oss «vanlige» folk.

For å markere vårt samarbeid og Albatrossens 15-års jubileum, ble det gitt en sjekk fra BOB på kr. 500.000,-. Dette vil bidra til å gi Albatrossen enda større mulighet for å utvikle sitt enestående tilbud. Vi i BOB er stolte av å kunne bidra til lokalsamfunnet og satser på et enda tettere samarbeid fremover.

BOB BBL
Nygårdsgaten 13, Postboks 7280, 5020 Bergen – Orgnr: 948 383 268
Telefon: 55 54 74 00 | E-post: kundesenter@bob.no

Vakttelefon BOB Befas AS: 977 57 855


Åpningstider: Kundesenter: Mandag-fredag kl. 09:00-15:00 - Resepsjon: Mandag-fredag kl. 08:00-16:00
Les mer om personvern og cookies

Webdesign og publiseringsløsning fra Argo Internett AS